Blog

RSS

La constitució de la Fundació Projecte Puçol ja és un fet

15-02-2022


La constitució de la Fundació Projecte Puçol ja és un fet

Ahir, 14 de febrer (Dia dels Enamorats, jornada molt encertada, encara que amb un halo de tristesa per l'esdevingut en Algoda la setmana passada), el Museu Escolar de Puçol va viure una altra fita importantíssima en la seua història, un moment que portàvem esperant sis anys, amb una pandèmia pel mig, tal com deia el Sr. Alcalde d'Elx durant el seu discurs de tancament de l'acte. Poc abans de les 12.30 hores, en les instal·lacions de Puçol, se signava la Fundació de la Comunitat Valenciana Projecte Puçol per a l'Educació i la Cultura.


I dic “un altre” perquè són molts els esdeveniments que han marcat el recorregut històric del museu durant aquests més de cinquanta anys: l'inici mateix del projecte a la fi de la dècada dels seixanta i principis dels setanta, amb l'arribada del jove mestre Fernando García Fontanet; la iniciativa del periòdic “Els Escolars” (1979), una estupenda font d'informació dels inicis del museu; el registre oficial de l'associació que el gestiona, l'any 1992; l'arribada dels objectors a la fi dels anys noranta, que van donar una forta “espenta” a les tasques museístiques; l'ampliació de les instal·lacions, finançades per l'Ajuntament i inaugurades en 2001; el reconeixement de la UNESCO l'any 2009. I hui, en 2022, la creació de la fundació.


Aquest nou òrgan que gestionarà el museu es compon de dues entitats indispensables: l'Ajuntament del nostre municipi i l'Associació Centre de Cultura Tradicional Museu Escolar de Puçol. En realitat, es tracta de les mateixes dues institucions que han gestionat de l'una o l'altra forma el museu, però s'uneixen ara com a fundació per a dotar al museu d'una entitat jurídica més duradora i econòmicament eficient. Totes dues parts aporten els seus respectius/as patrons i patrones -quinze en total-, que regiran, al costat del director executiu del museu, el futur pròxim del centre.


L'acte esdevingut ahir va comptar amb la presència de els/as patrons de la fundació, els qui van signar davant el notari Francisco José Tornel el seu càrrec en la constitució d'aquesta nova institució. Destacar la presència de Carlos González, alcalde d'Elx i patró-president de la fundació, i de els/as regidors i regidores de Turisme, Educació i Cultura, també patrons/as. El museu es va omplir d'amics i amigues, de veïns i veïnes de la partida, de persones col·laboradores del Museu Escolar, de membres de l'Ajuntament… No podia faltar el fundador del projecte educatiu-museístic, Fernando García, que va rebre l'aplaudiment emocionat de tots els presents.


Després de la benvinguda del presentador o speaker de l'acte, Javier Muñoz, a les prop de cent persones assistents, va parlar Rafa Martínez, director del Museu Escolar de Puçol, enaltint el recorregut del museu i la labor educativa del seu projecte. El notari passava després a presentar els objectius de la fundació i a els/as patrons/as, els qui es van anar acostant al faristol per a ratificar el càrrec i rebre un xicotet detall per la seua implicació i primer patronat d'aquesta fundació. La jornada va seguir amb les paraules del president de l'associació, José Mora, i va acabar amb la intervenció de l'alcalde d'Elx, les paraules del qual van insuflar a els/as presents gran entusiasme per aquest projecte que comença o, més aviat, continua.


Autora: Marian Tristán, coordinadora del Museu Escolar.

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top